Cookies

Solrød Veteran on tour

1/21/2015 12:24 PM |  Solrød Strand Badmintonklub |  Per Dabelsteen

Fem titler, en række 2. pladser, et knebent nederlag i en landskamp og så en masser fest og farver. Det blev resultatet, da 27 danskere spillere i weekenden deltog i den traditionsrige Yonex Scottish International Seniors Championships, der for 16. gang blev holdt i skotternes nationale træningscenter Inverclyde i kystbyen Largs.

Der blev som altid kæmpet hårdt på banerne, og her adskiller turneringen sig ikke fra andre store veteranmesterskaber, men det specielle ved denne turnering er den sociale dimension. Skotterne har ligesom kollegerne i All England mange “sjove” turneringsindslag — f.eks. ekstra kampe, som pludselig bliver sat ind, finurlige seedninger, kamptidspunkter mv. — men det bliver altsammen eksekveret med en særlig charme og uden for banerne forstår skotterne i den grad at sætte fut i veteranerne.

Der er sækkepibemusik, karaoke, fællessang (og bægerklang), skotsk folkedans og standup-optræden af den uforlignelige Dan Travers, der år efter år med fed skotsk accent kan tryllebinde en større forsamling med løst og fast fra det skotske samfund. Kort sagt: skotterne forstår at feste og hygge om samtlige deltagere.

Overskriften på denne lille beretning, Solrød on Tour, er ganske velvalgt. Hovedparten af de danske deltagere kommer nemlig fra Solrød Badminton Klubs velvoksne veteranafdeling. Det er blevet en tradition at drage til det skotske i januar med ildsjælene Ole K. Andersen og Ole Kristensen i spidsen. Der var så i år lidt tilløbere fra Frederiksberg, Charlottenlund, Næstved, Sorø og Bornholm, men de har bare at synge med på klubsangen fra Solrød …

De danske vindere var: Dorte Steenberg/Brian Juul (Solrød) i 40+ mix, Lasse Otzen/Carsten Langgaard (Solrød) i 45+ HD, Christian Hansen/Gitte Rasmussen (Næstved, Bornholm) i 60+ mix, Per Dabelsteen ( FKIF) i +60 HS og Per Dabelsteen/Carl-Johan Nyberg (FKIF, Finland) i 65+ HD.

2. pladser fik Diana Koleva/ Per Juul (Skotland, Charlottenlund) i 55+ mix og Ulric Pedersen (Solrød) i 40+ HS, +40 HD Jacob From/Lars Steenberg (Solrød), +40 DD Lene Kjær/Dorte Steenberg (Solrød), +50 DS Gitte Højlund (Solrød), +60 DD Gitte Rasmussen/ Lorraine Bennett (Bornholm, Skotland).

Udover den individuelle turnering blev der for første gang spillet en landskamp mellem Skotland og Skandinavien. Resultatet blev desværre, at skotterne vandt med 13-11. Det skal dog siges, at det skandinaviske hold måtte undvære to stærke spillere. En halvskadet Per Juul og Jacob From (Solrød). Havde de to været med, var resultatet måske blevet anderledes.

Og så må det lige med, hvorfor Jacob From ikke kunne deltage i landskampen. Da han fredag morgen nåede frem til paskontrollen i Kastrup Lufthavn bemærkede pasbetjenten med et lille halvskævt smil, at billedet i passet da ikke helt lignede bemeldte Jacob From. Det måtte en brødebetynget From medgive, for det var hans datters pas, han i farten havde fået med. From kom derfor ikke med vores fly, men måtte hjem efter sit eget pas og kom først frem sent fredag efter en lille omvej over Amsterdam.

I Solrød uddeles hvert år i veteranafdelingen en kvajepris, og blandt Solrøds deltagere i Skotland var der ingen som helst tvivl om, hvem årets pris skal gå til …






 
Eksempler: Allskin.dk - Hudpleje og parfurmer | ConCor - IT-konsulenter



Delete item?